GGZ en het sociaal domein

Vind de juiste match tussen zorgvraag en zorgaanbod om de patiënt zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen binnen de GGZ of het sociaal domein. Hiervoor zijn onderstaande oplossingen beschikbaar op het platform.

Hoe werkt het?

Verwijzen naar GGZ

Voer verwijscriteria in om de meest passende zorg te vinden: bGGZ, sGGZ of overige GGZ zorg. Het zorgaanbod wordt gefilterd op basis van echelon.

Verwijs naar online GGZ

Steeds meer GGZ-instellingen en -praktijken bieden online behandelingen aan. Je kunt hier expliciet op filteren in het aanbodscherm, zodat het meest relevante zorgaanbod eerst getoond wordt.

Online GGZ-professional consulteren

Met een Adviesconsult consulteer je eenvoudig en laagdrempelig een psychiater. Zo voorkom je onnodige verwijzingen naar het ziekenhuis.

Verwijs naar jeugdzorg

Naast GGZ-aanbieders leveren ook steeds meer gemeenten jeugdzorg via ZorgDomein. Dit aanbod bestaat bijvoorbeeld uit hulp bij cognitieve ontwikkeling of opvoedingsproblemen.

Verwijs naar een welzijnsdienst of cursus

Verwijs de patiënt naar een laagdrempelige oplossing die kan helpen de mentale gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld een dienst, cursus of training.

Misschien ook nog interessant

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een verwijzing?

Een verwijzing aanmaken doe je in 6 stappen.

$ Lees hier hoe je dit doet

Hoe kom ik tot het best passende GGZ-zorgaanbod?

Wanneer je een verwijzing start naar GGZ-aanbod, begin je in het scherm voor verwijscriteria. Je gebruikt dit om een keuze te maken tussen bGGZ, sGGZ of overige zorg GGZ.

$ Lees hier hoe je dit doet

Waarom lukt het mij niet om te verwijzen?

Lukt het niet om te verwijzen of komen er geen zorginstellingen naar voren in het zorgaanbodscherm? Controleer dan of je bent gemachtigd of dat het een andere oorzaak heeft.

$ Lees hier hoe je dit doet

Hoe zend ik een bijlage mee met de verwijsbrief?

Bij veel verwijzingen is het mogelijk om een bijlage mee te sturen. Voorwaarde is wel dat de ontvanger ook bijlagen kan ontvangen en verwerken.

$ Lees hier hoe je dit doet

Hoe krijgt een patiënt toegang tot ZorgDomein?

Als de verwijzing is verstuurd, krijgt de patiënt een mail met een persoonlijke link om per sms in te loggen op ZorgDomein.

$ Lees verder

Staat je vraag er niet tussen?

Wat kun je nog meer met ZorgDomein?

Medisch specialistische zorg

5
3

Snel en efficiënt de best passende zorg zoeken en vergelijken? Op ZorgDomein vind je een ruim aanbod van medisch specialistische zorg bij ziekenhuizen en behandelcentra in jouw regio.

GGZ en het sociaal domein

5
3
Zo snel mogelijk jouw patiënt op de juiste plek in de GGZ krijgen? Vergelijk wachttijden via ZorgDomein of verwijs laagdrempelig naar het sociaal domein.

(Lab)diagnostiek aanvragen

5
3

Volledig digitaal en foutloos (lab)diagnostiek aanvragen? Via ZorgDomein vraag je snel en AVG-proof een laboratorium-, radiologisch- of functieonderzoek aan.

Eerstelijns praktijken

5
3

Vind en vergelijk praktijken in jouw regio, zoals fysiotherapie, podotherapie of aanvullende zorg. Zelf kun je ook 1.5 lijnszorg aanbieden om gevonden te worden door andere verwijzers.

Verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT)

5
3
Het aantal ouderen stijgt aanzienlijk en daarmee neemt de vraag naar ouderenzorg toe. Via ZorgDomein vind je verpleging, verzorging of thuiszorg bij jouw patiënt in de buurt.

Adviesconsult aanvragen

5
3
Snel en laagdrempelig advies krijgen van een specialist of psychiater? Houd de zorg voor jouw patiënt binnen de eerste lijn met een goed gedocumenteerd en specialistisch Adviesconsult.