• Home
  • 5
  • Nieuws
  • 5
  • Open brief aan al onze verwijzers, klanten en partners

Open brief aan al onze verwijzers, klanten en partners

Beste verwijzers, klanten en partners,

Allereerst wil ik jullie mijn oprechte excuses aanbieden voor de storing die ons zorgplatform heeft getroffen op dinsdag 18 en woensdag 19 juni, nadat er begin mei ook een storing is geweest. Ik ben mij zeer bewust van het effect op jullie werk, zeker in een tijd waarin de werkdruk in de zorg al zo hoog is. In deze open brief aan jullie deel ik graag hoe wij kijken naar een dergelijke storing en de impact die dat heeft.

In de bijna 25 jaar dat ZorgDomein bestaat, zetten wij ons in om de zorg te ondersteunen. Met name de laatste 10 jaar is ons platform hard gegroeid in de hoeveelheid zorgaanbieders en verwijzers, maar ook zijn we gegroeid in software die een steeds grotere variëteit aan zorgprocessen integraal ondersteunt. Dit heeft ook geleid tot groei in gebruikers en klanten met een diversiteit in verschillende functionaliteiten, waardoor we dit jaar groeien naar een ondersteuning van meer dan 25 miljoen zorggerelateerde transacties. Dit maakt ook dat we ons platform continu moeten ontwikkelen om zowel bestaande, maar ook toekomstige zorgprocessen goed te blijven ondersteunen. De zorg en zorgprocessen zijn immers in ontwikkeling en onderhevig aan veranderingen.

Hoewel we voortdurend vooruitkijken en proberen te anticiperen op verschillende situaties in de ontwikkeling van het platform, hebben we de limiet van de datatabel niet gezien. De systematiek die we hanteren, is dat de gebeurtenissen op ons platform – elke transactie kent vele gebeurtenissen – worden vastgelegd. De storing kwam tot stand omdat met 2,1 miljard gebeurtenissen, het maximum van het aantal registraties was bereikt. Dit is pijnlijk, zeker omdat ZorgDomein altijd is blijven investeren in het fundament van de software. Zo wordt de hoge mate van flexibiliteit en kwaliteit behouden en wordt voorkomen dat er technologische achterstand ontstaat die zorgt voor extra risico’s. We kijken dus regelmatig zelf, met externen en ook met allerlei geavanceerde tooling naar kwetsbaarheden in de software en veiligheid om op het niveau te acteren zoals jullie dat de afgelopen jaren van ons gewend zijn.

We nemen het ontstaan en de lengte van de verstoring zeer serieus, en doen er alles aan om herhaling te voorkomen. Daarom voeren we samen met onze eigen en externe experts een grondig onderzoek uit om zaken te identificeren die we mogelijk niet voldoende in zicht hebben. Daaruit komt vervolgens een plan van aanpak dat zal aansluiten bij het al voorgenomen besluit om investeringen in het fundament van ons platform te verhogen en de verbeterstappen naar aanleiding van de storing begin mei. Onze prioriteit is terug te keren naar de stabiliteit die jullie van ons gewend zijn. We beseffen dat dit essentieel is voor het vertrouwen.

Als laatste wil ik jullie laten weten dat het de medewerkers van ZorgDomein ook raakt. Of het nu ontwikkelaars, accountmanagers of de support-medewerkers zijn, een dergelijke storing is voor de medewerkers heel pijnlijk. Ik heb mogen zien dat zij non-stop hebben gewerkt om zo snel mogelijk het probleem op een structurele manier op te lossen.

Ik begrijp dat dit alles niet altijd bij iedereen voldoende begrip zal opleveren, maar weet dat wij als team en organisatie ons inzetten om aan jullie verwachtingen te voldoen. Daarom wil ik jullie nogmaals mijn excuses voor deze situatie aanbieden. Mochten jullie behoefte hebben aan een nadere toelichting, dan staan wij daar uiteraard graag voor open.

Met vriendelijke groet,
Paul Simoons
Algemeen Directeur ZorgDomein

Paul Simoons, algemeen directeur ZorgDomein

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In 25 jaar tijd is het digitale platform ZorgDomein een vrijwel onmisbare schakel in de Nederlandse zorg ...

Vanaf 1 november kunnen huisartsen volwassenen en kinderen met post-COVID-klachten aanmelden voor een ...